Skip to main content

Γερμανία:Oι Σοσιαλδημοκράτες ρίχνουν γέφυρες στους Πράσινους με φόντο συγκυβέρνηση

Οι συμπρόεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς υποσχέθηκαν στους Πράσινους έναν θεμιτό προεκλογικό ανταγωνισμό στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού μετεκλογικά.

«Δεσμευόμαστε για έναν θεμιτό ανταγωνισμό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές. Η χώρα δεν πρέπει να συνεχίσει να κυβερνάται με συντηρητικό τρόπο. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η Γερμανία να μπορέσει να επανεκκινήσει μετά την κρίση», τόνισαν οι συμπρόεδροι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Έσκεν και Βάλτερ-Μπόργιανς σε κοινή συνέντευξή τους η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Ειδικά εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει το γεγονός ότι Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) κόμμα διακινδυνεύουν την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών με την ενδοπαραταξιακή διαμάχη τους (για το ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος) εξαιτίας εγωκεντρικών στόχων καριέρας» τονίζουν.

«Αναμένουμε τώρα ότι μετά την αναξιοπρεπή λασπολογία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, τα δύο αδελφά κόμματα θα συμφωνήσουν επιτέλους για τον κορυφαίο υποψήφιό τους (στις εθνικές εκλογές), ώστε να μπορέσουμε να ασχοληθούμε ξανά με τα θέματα κοινής μας ευθύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό», κατέληξαν οι δύο Σοσιαλδημοκράτες συμπρόεδροι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Funke-Mediengruppe