Skip to main content

Τουρκία: Ήρθη η απαγόρευση στον Οτζαλάν να συναντά τους δικηγόρους του

Ήρθη στην Τουρκία η απαγόρευση που είχε επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια στον φυλακισμένο ιστορικό ηγέτη της κουρδικής εξέγερσης Αμπντουλάχ Οτζαλάν και τον εμπόδιζε να συναντά τους δικηγόρους του, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι αποφάσεις που απαγόρευαν τις συναντήσεις ήρθησαν και μπορεί πλέον να κάνει τέτοιες συναντήσεις», δήλωσε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ο κούρδος ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, είχε μπορέσει να δει τους δικηγόρους του πριν από δύο εβδομάδες για πρώτη φορά από το 2011 και είχε στείλει μήνυμα προς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να επιδιώξουν άλλες λύσεις στη συριακή κρίση, αντί για την ένοπλη αντιπαράθεση.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχώρησαν οι συνήγοροι του Οτζαλάν στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο εβδομάδες, μετέφεραν ένα μήνυμα εκ μέρους του, με το οποίο ο Οτζαλάν ζήτησε από τις SDF, η βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, να λάβουν υπόψη τους τις «ευαισθησίες» της Τουρκίας στη Συρία.

Παράλληλα, ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK έκανε έκκληση στους υποστηρικτές του οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP