Skip to main content

Δανία: Περιορισμός στα ταξίδια – Τέλη Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρώσει ο εμβολιασμός

Η Δανία αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια από και προς όλες τις χώρες από τις 9 Ιανουαρίου και συνέστησε την αποφυγή οποιουδήποτε ταξιδιού σε οποιαδήποτε χώρα ώστε να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού, κυρίως των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων που ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική. Οι αρχές αναμένουν επίσης να έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 έως το τέλος Ιουνίου.

Όλοι οι Δανοί θα έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 έως τα τέλη Ιουνίου εφόσον η χώρα λάβει αρκετές αποστολές εμβολίων, ανακοίνωσε η Αρχή Υγείας της Δανίας, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το μέτρο περιορισμού των ταξιδιών λαμβάνεται μετά την απόφαση που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω ενίσχυση ενός ήδη αυστηρού οικονομικού αποκλεισμού και κοινωνικού εγκλεισμού.

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γιέπε Κόφοντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα για τα ταξίδια αποτελούν “λογική συνέπεια των μέτρων σε εθνικό επίπεδο που έλαβε η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες”.

Οι αρχές δεν έχουν βρει έως τώρα κανένα ίχνος της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορονοϊού αλλά εκτιμούν ότι η βρετανική παραλλαγή θα είναι η επικρατούσα στη Δανία έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Από σήμερα, Παρασκευή, η είσοδος στη Δανία θα επιτρέπεται μόνο σε ανθρώπους με αξιόπιστο σκοπό, οι οποίοι θα παρουσιάζουν απόδειξη του αρνητικού τεστ στην Covid-19 που θα έχουν κάνει τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπένι ‘Ενγκελμπρεχτ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν έως τις 17 Ιανουαρίου τουλάχιστον.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters