Τουλάχιστον εννέα ανθρώπους σκότωσε η ινδική αστυνομία στο Ταμίλ Ναντού, νότια της χώρας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το κλείσιμο της μονάδας μιας μεταλλευτικής εταιρείας για περιβαλλοντικούς λόγους.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε εναντίον του εργοστασίου μια θυγατρικής του βρετανικού κολοσσού εξορύξεων Vedanta.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, στην πόλη Τουτίκοριν, ξέσπασαν επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.
«Εννέα διαδηλωτές σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά αφού επιτέθηκαν εναντίον του γραφείου του εισαγγελέα της περιοχής» εξήγησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας στο Τσενάι, την πρωτεύουσα του κρατιδίου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












