Skip to main content

Βενεζουέλα: Παράνομες οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Παράνομες» χαρακτήρισε η διπλωματία της Βενεζουέλας τη Δευτέρα τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στη χώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τις οποίες περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες του Καράκας να εκδίδει κρατικό χρέος, να ρευστοποιεί πόρους ή να πωλεί πετρέλαιο.

Οι κυρώσεις αυτές είναι «τρέλα», «βάρβαρες», και «αντίκεινται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα σε δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες.

Αντιδρώντας στην επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα εκτελεστικό διάταγμα στόχος του οποίου είναι να «στραγγαλίσει» τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της λατινοαμερικάνικης χώρας, η οποία ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική κρίση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.