Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Ελπίζουμε η Ν.Δ. να βρει το πολιτικό της στίγμα

Την ελπίδα η Νέα Δημοκρατία να βρει το πολιτικό της στίγμα και να συνεισφέρει σε έναν γόνιμο διάλογο εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι «tabula rasa», είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει δείγματα πολιτικής η οποία είναι αρκούντος νεοφιλελεύθερη, μακριά από ότι ευαγγελίζεται σήμερα περί κεντροδεξιάς άποψης.

Σε συνέντευξής της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σημείωσε ότι ο πολιτικός διάλογος που προηγήθηκε της εκλογής προέδρου περιορίστηκε γύρω από το πόσο «κακός» μπορεί να είναι κάποιος απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος την απειλεί.

«Περιορίστηκε, ακριβώς, εκεί χωρίς να ακούσουμε πολιτικό, επί της ουσίας, λόγο για όλο αυτό το διάστημα» σχολίασε.

Για τα δύσκολα νομοσχέδια

Ερωτηθείσα για τα δύσκολα νομοσχέδια που έχει μπροστά της η κυβέρνησης σε σχέση με την αριθμητικά ασθενή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ανέφερε ότι «εμείς είμαστε εδώ όχι για να πούμε εάν μας δυσκολεύει ή δεν μας δυσκολεύει ένα νομοσχέδιο, αλλά για να δώσουμε ή να μην δώσουμε λύση που να ευνοεί την κοινωνία, να ευνοεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και να κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Υπογράμμισε ότι στόχος είνα να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια γρήγορα, αλλά και αποτελεσματικά.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές

Για την κριτική που ασκείται στην πρόταση αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι μια αύξηση 3 ή 7 ευρώ δεν είναι αυτή που θα διαλύσει την αγορά, η οποία αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, και ότι είναι προτιμότερο να μη μειωθούν οι συντάξεις οι οποίες πέφτοντας στην αγορά δίνουν μια ρευστότητα.

Για τους αγρότες

Για το ασφαλιστικό των αγροτών η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα έχουμε πραγματικά μια αύξηση των εισφορών των αγροτών, σταδιακά όμως, μέχρι το 2020 που θα φτάσει στο 20%, όσο δηλαδή συνεισφέρουν όλοι στο ασφαλιστικό. Ανέφερε, επίσης, ότι στους αγρότες είναι χαμηλότερη η βάση για τον υπολογισμό των εισφορών, σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τον διαχωρισμό του κατ΄ επάγγελμα αγρότη, προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία και η δικαιοσύνη. «Ο τρόπος αυτός εξασφαλίζει την προστασία των φτωχότερων αγροτών, διότι δεν είναι το ίδιο ένας αγρότης στα Τζουμέρκα στο βουνό με έναν μεγαλοκτηματία σε μια μεγάλη αγροτική πεδινή περιοχή. Και σε αυτό οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι» σημείωσε.