Skip to main content

Τέσσερις νεκροί στο Νεπάλ, δύο στην Ινδία από τον νέο σεισμό

Πληροφορίες για νέες καταστροφές και κατολισθήσεις στην ύπαιθρο αρχίζουν να φθάνουν στο Κατμαντού έπειτα από τον νέο ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Tο επίκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ, κοντά στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων και δημοσιογράφων, οι κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ τα καταστήματα έκλεισαν. Πανικοβλημένοι άνθρωποι προσπαθούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή, δήλωσαν ότι πολλά κτήρια κατέρρευσαν και ότι υπάρχουν τέσσερις καταγεγραμμένοι νεκροί. Ενας νεκρός από τον σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ.

«Κάθε έννοια ηρεμίας που είχε κάπως αποκατασταθεί μεταξύ των Νεπαλέζων, μόλις κατέρρευσε με τον σημερινό τρομακτικό και μακράς διάρκειας σεισμό», έγραψε στο Twitter κάτοικος του Κατμαντού.

Δύο άνθρωποι έχασαν εξάλλου τη ζωή τους και στην Ινδία, επιβεβαιώνουν Ινδοί αξιωματούχοι.

Ο κ. Βιαστζί, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης καταστροφών του ομόσπονδου κρατιδίου Μπιχάρ της Ινδίας, τόνισε ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε το σπίτι του στη συνοικία Σιγουάν, περίπου 250 χιλιόμετρα από την περιφερειακή πρωτεύουσα Πάτνα.

Το Μπιχάρ συνορεύει με το Νεπάλ, το οποίο επλήγη εκ νέου από 7,3 Ρίχτερ, λίγες εβδομάδες μετά τον σεισμό που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες χιλιάδες κτήρια.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και στο ομόσπονδο ινδικό κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές, ενώ δύο άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Ντεμπασίς Πάντα, υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου.