Skip to main content

Ο Τραμπ δεν βλέπει «παραβίαση της εμπιστοσύνης» από τη Β. Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θεωρεί «παραβίαση της εμπιστοσύνης» ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Πιονγιάνγκ την πρόσφατη εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

«Είναι μικρού βεληνεκούς και δεν θεωρώ ότι είναι παραβίαση της εμπιστοσύνης καθόλου. Και, ξέρετε, κάποια στιγμή μπορεί να το θεωρήσω. Αλλά σε αυτό το σημείο όχι», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Politico.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού δραστικού βεληνεκούς την Πέμπτη, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο Τραμπ είπε ότι ενδέχεται να πάψει να πιστεύει πως έχει φιλική σχέση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, την οποία έχει περιγράψει με την έκφραση «πολύ δυνατή». «Εννοώ πως είναι πιθανό, πως σε κάποιο σημείο μπορεί, αλλά όχι τώρα, καθόλου», είπε.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να αφήνει ανοικτή την πόρτα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της Ουάσινγκτον με την Πιονγιάνγκ. «Ξέρω ότι θέλουν να διαπραγματευθούν, μιλούν για διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν νομίζω πως είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν», είπε σε δημοσιογράφους.

Η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής του Τραμπ και του Κιμ, τον Φεβρουάριο, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, καθώς οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στις παραχωρήσεις που θα όφειλε να κάνει η Πιονγιάνγκ για να εξασφαλίσει άρση των κυρώσεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP