Skip to main content

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αμυντική βιομηχανία και τεχνολογία στο επίκεντρο εκθέσεων

Τρία σημαντικά γεγονότα διοργανώνονται στο Αμπού Ντάμπι προς τα τέλη Φεβρουαρίου που αφορούν στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, την καινοτόμο τεχνολογία και εξοπλισμό με την προοπτική να δημιουργηθούν στρατηγικές συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και μεγάλων διεθνών εταιρειών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ανώτατη Οργανωτική Επιτροπή του “IDEX 2021” και των Εκθέσεων Ναυτιλιακής Άμυνας “NAVDEX 2021” και της Διεθνούς Διάσκεψης Άμυνας, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. Σεΐχη Khalifa bin Zayed  Al Nahyan, Προέδρου του Κράτους, ανακοίνωσε ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι τελικές προετοιμασίες για τις δύο εκθέσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι, επιπλέον της Διεθνούς Διάσκεψη για την Άμυνα που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο Επιχειρηματικό Κέντρο της ADNOC.

Οι εκθέσεις”IDEX 2021″ και “NAVDEX 2021” και το Διεθνές Συνέδριο Άμυνας διοργανώνονται από την Εταιρεία Εθνικών Εκθέσεων του Άμπου Ντάμπι “ADNEC”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και τη Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, για να επανεξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας όσον αφορά την προηγμένη και καινοτόμο τεχνολογία και τον εξοπλισμό, και να αναπτύξουν τον εθνικό τομέα αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα, καθώς και να δημιουργήσουν στρατηγικές συνεργασίες μεταξύ των διαφόρων συμμετεχόντων και μεγάλων διεθνών εταιρειών που ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς.

Η επιτροπή διευκρίνισε ότι οι δύο εκθέσεις και το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν χωρίς αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα, με ευρεία συμμετοχή εταιρειών και αντιπροσωπειών, καθώς γίνονται οι τελικές προετοιμασίες για την έναρξη αυτών των εκδηλώσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας που έχει οριστεί, με σκοπό την οργάνωση μια εξαιρετικής συνεδρίας κατά το στάδιο της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία (Covid-19), και την ενίσχυση της ηγετικής θέσης που έχει κατακτήσει το Εμιράτο του Αμπού Ντάμπι ως κορυφαία περιφερειακή πρωτεύουσα στον επιχειρηματικό τουριστικό τομέα.

Στο ίδιο πλαίσιο, η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι απέστειλε όλες τις επίσημες προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις καθώς επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή ενός ευρέος φάσματος επίσημων αντιπροσωπειών από πολλές χώρες του κόσμου, καθώς και εμπειρογνωμόνων και ειδικών σε αυτούς τους τομείς, ενώ παράλληλα η επιτροπή συνεχίζει να λαμβάνει πολλές απαντήσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει το ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα γεγονότα στον τομέα των ειδικών αμυντικών εκθέσεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Η επιτροπή επεσήμανε ότι τα ΗΑΕ είναι ένας ελκυστικός και ασφαλής προορισμός που υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο και είναι πλήρως προετοιμασμένος να φιλοξενήσει ξανά τον κόσμο στο Αμπού Ντάμπι, όπου η επιτροπή, σε συνεργασία με την ADNEC και όλες τις αρμόδιες αρχές, έχει ορίσει εγκαταστάσεις για εκθέτες και επισκέπτες, και έχει λάβει ένα σύνολο προληπτικών μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, η Ναυτική Επιτροπή της Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας NAVDEX ανακοίνωσε την επιβεβαίωση της συμμετοχής μεγάλου αριθμού θαλάσσιων σκαφών από διάφορες χώρες του κόσμου, καθώς αυτά τα οχήματα θα φτάσουν διαδοχικά τον επόμενο Φεβρουάριο, και θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της έκθεσης.

Σε σχετική σημείωση, η Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Διάσκεψης Άμυνας 2021 δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τους τελικούς καταλόγους ομιλητών και συμμετεχόντων για το συνέδριο που συνοδεύει τις εκθέσεις IDEX και NAVDEX, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε υβριδική μορφή συγκεντρώνοντας εμπειρογνώμονες και ειδικούς από όλο τον κόσμο στο ADNOC Business Center για να συζητήσουν σχετικά με την ευημερία και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της προηγμένης τεχνολογίας και την προστασία τους στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η Διεθνής Διάσκεψη Άμυνας στην επόμενη συνεδρία της θα επικεντρωθεί στον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το Εμιράτο του Αμπού Ντάμπι στην προώθηση των παγκόσμιων αμυντικών βιομηχανιών και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την εξεύρεση μιας φόρμουλας για την αναδιάρθρωση των αμυντικών συστημάτων ενόψει μελλοντικών προκλήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ADNEC έχει λάβει ένα ευρύ φάσμα προληπτικών μέτρων και αυστηρών προληπτικών μέτρων για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επισκεπτών και των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα υγείας και ασφάλειας. Θερμικοί σαρωτές θα παρέχονται σε όλες τις εισόδους, καθώς και εργασίες αποστείρωσης και απολύμανσης καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλοι οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες πρέπει να δείξουν ένα αρνητικό (Covid-19) “PCR” τεστ κορονοϊού. Σε όλες τις εγκαταστάσεις θα εφαρμοστούν αποστάσεις και θα παρέχονται μάσκες προσώπου.

naftemporiki.gr