Skip to main content

Γεννηματά βλέπει Παπανδρέου με το βλέμμα σε Βενιζέλο

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Κόσμος πάει κι έρχεται στο πολιτικό κέντρο, την κεντροαριστερά και την ημεδαπή σοσιαλδημοκρατία με βασικό στόχο να εκπροσωπηθεί ο ενδιάμεσος χώρος, μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει «ορφανός» μετά την υποχώρηση του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Λίγες ημέρες πριν η Άννα Διαμαντοπούλου με τους Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση ανακοινώσουν από τη Θεσσαλονίκη, (την Κυριακή), τον νέο πολιτικό φορέα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) συναντάται σήμερα στις 15:00 στο γραφείο της στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου.

Συνάντηση που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα σημάνει τη διαδικασία επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος Γ. Παπανδρέου. Οι πληροφορίες θέλουν τόσο την κ. Γεννηματά όσο και τον κ. Παπανδρέου να μην ανακοινώνουν σήμερα την άμεση ένταξη του τελευταίου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά την έναρξη μιας διαδικασίας με τελικό στόχο την επιστροφή του στο κόμμα.  

Ο ίδιος -και παρά την πρόσκληση που του έχει απευθύνει η κίνηση των τριών πρώην υπουργών-προτιμά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες στην προσπάθεια συνεργασίας της ΔΗΣΥ με το ΚΙΔΗΣΟ.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στο παρελθόν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα φύγει αν επιστρέψει ο κ. Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Ωστόσο, οι καλές σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κατ’ επέκταση με τη Ν.Δ., σε συνδυασμό με τα κατά καιρούς «επεισόδια» με την κ. Γεννηματά πιθανότατα έστρωσαν και το έδαφος της ένταξης Παπανδρέου στη ΔΗ.ΣΥ.

Τέλος, το Σάββατο η κ. Γεννηματά θα απευθύνει προσκλητήριο συσπείρωσης του χώρου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου έχουν προσκληθεί νυν αλλά κα πρώην στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.