Skip to main content

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τις 5.000 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τις 5.000 οι νεκροί που έχει προκαλέσει ο σεισμός του Σαββάτου στο Νεπάλ, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είναι τραυματίες, διευκρίνισε ο υπεύθυνος του υπουργείου για τη διαχείριση καταστροφών Ραμεσουόρ Ντανγκάλ. Ο ακριβής αριθμός των επιβεβαιωμένων απωλειών σε ανθρώπινες ζωές είναι 5.057.

Από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ουντάβ Μπαταράι έγινε γνωστό ότι έως 250 άνθρωποι αγνοούνται από χιονοστιβάδα η οποία έπληξε χωριό στην περιφέρεια Ράσουα, δημοφιλή περιοχή πεζοπορίας βόρεια της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Ξένοι τουρίστες ενδέχεται να βρίσκονται μεταξύ των αγνοουμένων από τη χιονοστιβάδα, η οποία έπληξε το χωριό Γκονταταμπέλα. Ο ισχυρός σεισμός των 7,9 βαθμών του περασμένου Σαββάτου έχει προκαλέσει πολλές χιονοστιβάδες στο Νεπάλ.

«Η περιοχή είναι φυσικό πάρκο το οποίο επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Προσπαθούμε να τους διασώσουμε, όμως η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες», δήλωσε ο κ. Μπαταράι.