Skip to main content

Τηλεοπτικές άδειες: Δυσφορία Ν. Παππά για την αναβολή συζήτησης στο ΣτΕ

«Οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σχετικά με τη νέα αναβολή της συζήτησης των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών από το ΣτΕ.

«Η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή», σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7. «Οφείλει ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση» και ότι αναμένει ποια ημερομηνία θα θέσει το ΣτΕ για τη συζήτηση των προσφυγών. «Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου» υποστήριξε.

Σχετικά με την παραίτηση Κριμιζή από την προεδρία του ΕΛΔΟ, ο υπουργός παρατήρησε ότι οι καταγγελίες του καθηγητή δεν ήταν βαριές, όπως θέλησαν να τις παρουσιάσουν συγκεκριμένα ΜΜΕ τα οποία «έθαψαν», όπως είπε, την επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα και πρόβαλαν στις πρώτες ειδήσεις την παραίτηση του καθηγητή.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του είπε ότι δεν υπήρξε τίποτα κολάσιμο για τον ΕΛΔΟ, αλλά αυτή η δήλωση θάφτηκε, από αυτούς που έχουν καταπιεί τα σκάνδαλα της Novartis και των offshore». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ως υπουργείο αισθανόμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων από εξαίρετους Έλληνες επιστήμονες, και καλώς η χώρα προσπαθεί η ίδια να γίνει παραγωγός των μικροδορυφόρων της για το δικό της πρόγραμμα».

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι ο κ. Κριμιζής στο μέλλον θα μπορέσει να βοηθήσει από άλλο πόστο τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πρόεδρο του ΕΛΔΟ (σ.σ. τον Χριστόδουλο Πρωτοπαππά) ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι έχει μακρά πορεία στον χώρο, προσθέτοντας ότι κάποιοι επαναφέρουν τη συζήτηση για τον ΕΛΔΟ τη στιγμή που, όταν υπήρχε η δημόσια συζήτηση για το αν θα έπρεπε η χώρα να διαθέτει ελληνικό διαστημικό οργανισμό, αυτοί αμφισβητούσαν αυτή την αναγκαιότητα. Εν προκειμένω μάλιστα έκανε λόγο για «κριτική 24ωρου» από τη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το αν θα συνεχιστεί η επιτροπεία μετά το πέρας του προγράμματος, ο κ.. Παππάς σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι «θολώνει η έξοδος από τα μνημόνια», τη στιγμή που, όπως είπε, «συζητάμε για τις τελικές ρυθμίσεις ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, με ευρωπαϊκό ‘’μαξιλάρι”…».

«Κάποιοι που είχαν διακηρυγμένη γραμμή την προληπτική γραμμή στήριξης, βλέπουν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για το χρέος που οι ίδιοι θεωρούσαν βιώσιμο», σχολίασε.

Χαρακτήρισε λάθος μερικών να προσπαθούν να πιαστούν από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή από τον Πρωθυπουργό. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και στην κυβέρνηση αλλά και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπάρχει ενιαία φωνή για το status μετά το πέρας του προγράμματος. «Η χώρα μπαίνει σε καινούργια φάση, η έξοδος είναι καθαρή από νέα μέτρα» υπογράμμισε