Skip to main content

ΣτΕ: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 4 Μαΐου συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών. 

Αυτή τη φορά η αναβολή δόθηκε, καθώς λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προσδιοριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης των αιτήσεων που έχουν καταθέσει τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Αρχικώς, οι αιτήσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ήταν να συζητηθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, καθώς δεν είχαν  σταλεί  από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία, που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Τα τεχνικά στοιχεία αφορούσαν  τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (επτά άδειες), καθώς μπορούσαν να χορηγηθούν 16 άδειες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών.

Η προγραμματισμένη συζήτηση για τις 4 Μαΐου αναβλήθηκε, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εκδίκασης των αιτήσεων.

Σημειώνεται, ότι  οι τηλεοπτικοί σταθμοί Ant1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και  Μega, όπως  και η ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Το  τίμημα θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις και η  διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.

naftemporiki.gr