Skip to main content

Δ. Τζανακόπουλος: Ίσως άλλο ένα Eurogroup, για τυχόν «ουρές»

«Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος στις 21 Ιουνίου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο πως αν απομείνουν κάποιες «ουρές», δεν είναι απολύτως απίθανο να υπάρξει άλλο ένα Eurogroup μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο θα σφραγίσει τη συμφωνία.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι καθαρή έξοδος σημαίνει έξοδος χωρίς νέες δεσμεύσεις και μνημόνιο πολιτικής. Όπως είπε, νέο μνημόνιο θα χρειαζόταν αν υπήρχε προληπτική πιστοληπτική γραμμή.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι το πλεόνασμα «μας δίνει ένα ισχυρότατο επιχείρημα στις συζητήσεις μας με το ΔΝΤ». Καταλόγισε, δε, εκ νέου στο Ταμείο ότι «επί τρία έτη υποεκτιμά την δημοσιονομική απόδοση της ελληνικής οικονομίας».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «διαψεύδονται πανηγυρικά οι εκτιμήσεις της Ν.Δ. ότι η χώρα οδηγείται στα βράχια και ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, τόνισε ότι «η συμφωνία που πετύχαμε για να ευθυγραμμιστούμε με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βρίσκονται πλήρως στον αντίποδα των πολιτικών που η Ν.Δ. υλοποιούσε και τις οποίες σήμερα προτείνει ξανά στον ελληνικό λαό».

Καταλόγισε επίσης στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη πως όσα είπε το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή για το ζήτημα «δεν ήταν παρά ψέματα που υπαγορεύθηκαν από τις ατμομηχανές της αντικυβερνητικής προπαγάνδας».

Κατηγόρησε εξάλλου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «για τέταρτη μέρα δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την off shore εταιρεία που φέρεται να συμμετείχε τόσο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όσο και της εταιρείας ιδιοκτησίας της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη».

naftemporiki.gr