Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Η Ευρώπη ή θα προστατευθεί ή θα καεί

Την ανάγκη «να δούμε τις καταστροφές που τις επιφέρουν τα τελευταία χρόνια οι δημαγωγοί και οι εθνικιστές, ως ευκαιρία για την αναγέννηση» της Ευρώπης επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Facebook με σχετικά με την εκδήλωση του κόμματος με θέμα «Με τους τολμηρούς ή με τους φοβικούς;» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

«Στο διάγγελμά του, ο Μακρόν, μετά τη φωτιά της Παναγία των Παρισίων, χρησιμοποίησε τις λέξεις: ‘Να ξαναχτίσουμε’, ‘να ξαναδούμε την καταστροφή ως ευκαιρία’, ‘αλληλεγγύη και σχέδιο’. Είναι οι λέξεις που ταιριάζουν και για την Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως σημειώνει, στόχος «είναι να χτίσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».

«Η Ευρώπη ή θα προστατευθεί ή θα καεί. Ή θα δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή θα ζήσουμε στα αποκαΐδια της» αναφέρει, προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι προτεραιότητες όμως του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου είναι άλλες: Χθες στη Βουλή, είχαμε άλλη μια υποκριτική σύγκρουση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Α Παγκοσμίου Πολέμου… Οι σύμμαχοι μας λοιπόν στην προσπάθεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι μόνο οι πολίτες. Οι άλλοι πάνε… πίσω».