Skip to main content

Panama Papers: Υποβολή μήνυσης από τη Mossack Fonseca

Η Mossack Fonseca, η δικηγορική εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers, ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από server στο εξωτερικό και υπέβαλε μήνυση.

«Κανείς δεν γράφει για την ηλεκτρονική επίθεση» στον Τύπο, ο οποίος έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις για τους φορολογικούς παραδείσους, ανέφερε ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, μολονότι, όπως είπε, «αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί». 

Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

«Δεν το καταλαβαίνουμε. Ο κόσμος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του να αποδεχθεί ότι η ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί πλέον ένα ανθρώπινο δικαίωμα», σχολίασε.

Τα σχόλια αυτά γίνονται δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις από εφημερίδες σε όλον τον κόσμο του σκανδάλου αυτού για ένα ευρύ σύστημα φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμοι πολιτικοί ή αθλητικοί αξιωματούχοι, ή δισεκατομμυριούχοι.