Skip to main content

Προφυλακίστηκε ο Ελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη ο ελβετόςτραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι δε γνώριζε τίποτα για μίζες αλλά ούτε και την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν  στις τράπεζες οι πελάτες του.

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να εμπλέκεται σε μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, αναφέρθηκε στους χαλαρούς όπως είπε, κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι ο στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες.

Ο Ελβετός τραπεζίτης φέρεται να επανέλαβε ότι ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες και υποσχέθηκε στον ανακριτή ότι θα  προσπαθήσει να συγκεντρώσει τα ονόματα των πελατών του και στοιχεία για τους λογαριασμούς τους, τα οποία θα καταθέσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο κατηγορούμενος δεσμεύτηκε ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα αναζητήσει και θα παραδώσει κατάλογο με τους πελάτες του στους ανακριτές.

Newsroom naftemporiki.gr