Skip to main content

ΔΗΜΑΡ: Πόλεμος ανακοινώσεων με πρώην στελέχη για τη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ευθείες βολές κατά της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς εξαπολύουν 28 πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρώην μέλη της Κ.Ε. εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία – όπως καταγγέλλουν – αποφασίστηκε με αντι-καταστατικούς όρους.

«Οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται. Χθες συγκλήθηκε αιφνιδίως η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους, οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν, «μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν “υποψίες” για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας».

Τα πρώην μέλη της Κ.Ε. υποστηρίζουν ότι «οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι».

«Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ό,τι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας. Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων» καταλήγουν.

ΔΗΜΑΡ: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Για «απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες» του κόμματος κάνει λόγο από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ. «Είναι θλιβερό και πρωτοφανές στην πολιτική ζωή της χώρας οργανωμένα μέλη και στελέχη άλλου κόμματος (ΚΙΝΑΛ) να επιχειρούν απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ», αναφέρεται στην απάντηση του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ και προστίθεται: «Τα ανυπόστατα επιχειρήματα τους μέσω διαρροών έχουν ήδη απαντηθεί. Επαναλαμβάνουμε: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πέντε στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από μέλη των οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ