Skip to main content

Β. Κικίλιας: Ομολογία παραίτησης της κυβέρνησης στο ζήτημα των στρατιωτικών

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι μετά από 37 ημέρες εγκλεισμού των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι μπορεί να παραμείνουν στις φυλακές ακόμα και 15 χρόνια, εξαπολύει ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «η κοινωνία δε μπορεί να αποδεχτεί αυτή την κυβερνητική ομολογία “παραίτησης”».

«Στην πολιτική, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος» σημείωσε σχετικά σε συνέντευξή του στο Έθνος.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εδάφη μας» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι επιζητά την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς, αλλά αυτό δε μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι, διαχρονικά, η υπεύθυνη δύναμη που αξιοποιεί τους στρατηγικούς συμμάχους – ΝΑΤΟ, ΕΕ – τη διεθνή διπλωματία και τις διμερείς σχέσεις προσθέτοντας πως έχει στρατηγική στον τομέα της Άμυνας, επενδύει στην πρόληψη και την αποτροπή καθώς και στο αξιόμαχο των τριών όπλων σημειώνει.

«Εμπνέει εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα, σιγουριά και ποτέ δε θα χρησιμοποιούσε τα εθνικά θέματα, πόσο μάλλον με μια άλογη επιθετική ρητορική, για εσωτερικούς, δημοσκοπικούς λόγους» δηλώνει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ευχή οι δύο στρατιωτικοί μας, να επιστρέψουν στις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατό.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να αναθεωρήσει τη δική της θέση και να ευθυγραμμιστεί με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που επιδεικνύει εθνική και πατριωτική στάση, υπερασπιζόμενη την αλήθεια.

«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς θα ήθελε να επιλυθεί το Σκοπιανό, όμως πραγματικά επ’ ωφελεία των συμφερόντων μας και με σεβασμό στις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Αυτό δε μπορεί να συμβεί όσο οι γείτονές μας αρνούνται να απαλείψουν τον αλυτρωτισμό από το Σύνταγμά τους, να αλλάξουν διαβατήρια και ταυτότητες, τους χάρτες και τα σχολικά τους εγχειρίδια. Και, κυρίως, όσο επιμένουν να μιλούν για έθνος Μακεδόνων και μακεδονική γλώσσα. Η σταθερότητα στα Βαλκάνια δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε ένα ψέμα» λέει χαρακτηριστικά.

Για τα θέματα της οικονομίας ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη της χώρας και υπερφορολόγησε τους πάντες καθώς αύξησε τον ΦΠΑ, διόγκωσε το ιδιωτικό ληξιπρόθεσμο χρέος, έβαλε 27 νέους φόρους, εφάρμοσε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μείωσε τρεις φορές το αφορολόγητο, έκοψε επανειλημμένως συντάξεις.

«Ξεζούμισε τους Έλληνες για να χτίσει κομματικούς στρατούς. Η κομματικοποίηση του κράτους κόστισε 612 εκ. ευρώ, όσο περίπου ένα ΕΚΑΣ. Ο κ. Τσίπρας που εμφανίστηκε σαν «το νέο και άφθαρτο», αποκαλύφθηκε ως το «χειρότερο παλιό». Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται πλέον. Ο κόσμος θέλει να ανασάνει. Και ιδίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. H νίκη της ΝΔ θα είναι και δική τους νίκη. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα από τα Εθνικά και την Ασφάλεια, έως την Οικονομία και την Παιδεία» λέει ακόμα στη συνέντευξή του ο κ. Κικίλιας.