Skip to main content

Έληξε η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Έληξε η κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησε ομάδα περίπου 50 ατόμων-μελών των «Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας», που ζητούν «κατάργηση των τρομονόμων, των κουκουλονόμων, της βίαιης λήψης DNA και των φυλακών Τύπου Γ’».

Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος, τα άτομα αποχώρησαν, ενώ δεν προκλήθηκαν φθορές στο κτήριο.

Στο μεταξύ, άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη φέρεται να συμμετείχαν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΑΠΘ και την πορεία που ακολούθησε προς το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους και όταν πλησίασε προς το Τουρκικό Προξενείο, δυνάμεις της Αστυνομίας δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προχωρήσουν. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Ροτόντας.

Πηγή: ΑΜΠΕ