Skip to main content

Θ. Φορτσάκης: Η κυβέρνηση με τη στάση της στηρίζει τους καταληψίες

Τα πυρά του τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη δέχθηκε η κυβέρνηση με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη στην πρυτανεία του ιδρύματος. 

Συγκεκριμένα, την κατηγορήσε ότι με τη στάση της «κατ’ ουσίαν στηρίζει τους καταληψίες και εμποδίζει την αστυνομία να πράξει το καθήκον της παρά την εισαγγελική παραγγελία για τη λήψη μέτρων κατά του αυτοφώρου αδικήματος». 

Αναφορικά με τη συγκέντρωση των πανεπιστημιακών το πρωί στα Προπύλαια και την υποχώρησή τους στον πεζόδρομο της Κοραή, λόγω των συγκεντρωμένων αντιεξουσιαστών, ο κ. Φορτσάκης είπε ότι οι καθηγητές «απωθήθηκαν βίαια απροστάτευτοι από τους κουκουλοφόρους που είχαν συγκεντρωθεί την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο». 

«Η κυβέρνηση πέτυχε το ακατόρθωτο. Να παραδώσει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας σε μια βίαιη μειοψηφία εξωπανεπιστημιακών και να κλείσει απέξω, εδώ και τρεις μέρες, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές, καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Τέλος, σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι «οι δύο κυρίως κυβερνητικοί υπεύθυνοι, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Παιδείας, είναι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και βαρύνονται με διπλή ευθύνη».

«Οφείλουν να ενεργήσουν αμέσως», κατέληξε ο κ. Φορτσάκης.