Skip to main content

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Κυριακής καλεί τους εμποροϋπαλλήλους η ΟΙΥΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο την Κυριακή 5 Απριλίου καλεί τους εργαζομένους και τα σωματεία-μέλη της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η ΟΙΥΕ αντιτίθεται «στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την Κυριακή – Αργία για τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, «αποδείχθηκε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που επέβαλε η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους – λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία».

«Καλούμε την Κυβέρνηση, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωσης της Κυριακής – Αργίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ερμού στις 11.00.