Skip to main content

Αυτόφωρο ζητεί η εισαγγελία για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ

Να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία ζητεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Διευκρινίζεται ότι, η Εισαγγελία από χθες που ενημερώθηκε από την Πρυτανεία για την κατάληψη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.

Εισαγγελέας μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο και διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Αμέσως, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Μετά και την εξέλιξη αυτή, το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ: Βαρύτατα εκτεθειμένη κυβέρνηση

«Η συνεχιζόμενη για δεύτερη μέρα κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, παρά την παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του πρύτανη κ Δημόπουλου εκθέτει βαρύτατα τη κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» σχολίασε η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Όπως ανέφερε, «παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Γ. Πανούση ότι υπάρχουν και όρια στην αντικοινωνική δράση των αντιεξουσιαστών, η απραξία και οι παραλυτικές ισορροπίες συνεχίζονται με σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Επιτέλους είναι ανάγκη η πολιτεία και η κοινωνία να πάψουν να είναι όμηροι συγκεκριμένων ομάδων αντιεξουσιαστών που καταπατούν βάναυσα τη νομιμότητα και τα δικαιώματα της φοιτητικής νεολαίας μας» κατέληξε.