Skip to main content

Κακοκαιρία: Νερό σχεδόν μισού χρόνου έπεσε στην Αττική – Πού κατεγράφησαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αττική τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής της χθεσινής κακοκαιρίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στην Αττική κατεγράφησαν τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα χθες Τετάρτη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Τα συνολικά ύψη βροχής στον μετεωρολογικό σταθμό στου Παπάγου έφτασαν τα 174 χιλιοστά.

Επιπλέον μέχρι χθες στις 23:40, σύμφωνα με τις μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σε Νομισματοκοπείο, Χαλάνδρι, Βύρωνα, Δροσιά και Ηλιούπολη, καταγράφηκαν πάνω από 140 χιλιοστά βροχής.

Ο χάρτης που επισυνάπτεται παρουσιάζει την κατανομή της βροχής σε όλη την ελληνική επικράτεια την Τετάρτη 21/01/2026, μέχρι τις 23.40, αξιοποιώντας τις μετρήσεις 543 μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πηγή: meteo.gr

Νερό σχεδόν μισού χρόνου έπεσε στην Αττική

Από την πλευρά της η μετεωρολόγος Νικολέτα Ζιακοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι προσεγγίσαμε ρεκόρ 70 ετών στην Αττική, όπου έπεσε το νερό σχεδόν μισού χρόνου. Όπως τόνισε, ο μεγαλύτερος όγκος του νερού έπεσε σε περιοχές κοντά στον Υμηττό.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, αναμένονται μπόρες σήμερα Πέμπτη το απόγευμα και το βράδυ στην Αττική, αλλά δεν φαίνεται να είναι ακραίες. Ωστόσο, όπως τόνισε, ο νομός είναι επιβαρυμένος από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ωρών, συνεπώς απαιτείται προσοχή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.