Skip to main content

Γαλλία: Κανονικά η επίσκεψη Μακρόν στη Ρωσία τον Μάιο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Παρά τη διπλωματική ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ και τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο ταξίδι του τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη για να συμμετάσχει σε ένα οικονομικό φόρουμ.

«Πρέπει να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τη Ρωσία», δήλωσε  ο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Μόσχα θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στην πόλη Σάλσμπερι και σε αντίποινα δυτικές χώρες έχουν απελάσει από το έδαφός τους περίπου 130 Ρώσους διπλωμάτες, αν και η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

naftemporiki με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.