Skip to main content

ΚΚΕ: «Ναι» σε Προανακριτική και βολές κατά της κυβέρνησης

Υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου τάσσεται το ΚΚΕ, όπως ανέφερε στην Ολομέλεια ο εισηγητής του κόμματος, Σάκης Βαρδαλής.

Ο κ. Βαρδαλής υπογράμμισε ωστόσο ότι λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα από παρόμοιες επιτροπές στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει να καταθέσει την πρόταση τώρα γιατί θα λειτουργήσει «αποπροσανατολιστικά στη λαίλαπα των νέων μέτρων και για να καλύψει τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης».

Στόχος της, όπως ανέφερε, είναι «να πιστέψουν οι πολίτες ότι η οικονομική κρίση είναι συνέπεια κάποιων που τα φάγανε, που κάνανε ρεμούλες, που λαδώθηκαν και όχι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης».

Για τις υποθέσεις που θα τεθούν στην έρευνα της προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Βαρδαλής είπε ότι «δεν είναι παρά ένα απλό σύμπτωμα μιας πραγματικά σκανδαλώδους και διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της σημερινής, μιας πολιτικής που εδώ και δεκαετίες σημαίνει ότι οι προμήθειες πολεμικού υλικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν εξυπηρετεί, όπως θα έπρεπε, αποκλειστικά και μόνο την υπεράσπιση των συνόρων, αλλά σε σημαντικό βαθμό είναι προσανατολισμένες στις απαιτήσεις που πηγάζουν από την ανάγκη υπηρέτησης των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων».

Πηγή: ΑΜΠΕ