Skip to main content

Αμερικανός υπ. Άμυνας: Είναι ανάγκη η Άγκυρα να αγοράσει τους Patriot

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την επιθυμία η Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35 εξέφρασε σήμερα ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, ωστόσο τόνισε πως η Άγκυρα πρέπει να αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Σάναχαν ερωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35. «Αναμφίβολα τη θέλουμε, είναι ανάγκη η Τουρκία να αγοράσει τους Patriot» απάντησε.

Η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, εξαιτίας ανησυχιών πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των F-35 που κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin Corp. Στην ισχυρότερη μέχρι τώρα ένδειξη από την Ουάσινγκτον πως η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει και τα προηγμένα αεροσκάφη και τους S-400, αξιωματούχοι είπαν στο Ρόιτερ πως οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.