Skip to main content

Αιθιοπία: Από μέρα σε μέρα η προκαταρκτική έκθεση για τη συντριβή του Boeing

Πιθανότατα από μέρα σε μέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα η προκαταρκτική έκθεση για τη συντριβή, στις 10 Μαρτίου, του Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Αιθιοπίας προειδοποιώντας ωστόσο για «απρόβλεπτα πράγματα».  

«Θα δοθεί στη δημοσιότητα πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα, αλλά μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτοι πράγματα», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μούζε Γιχέγις τηλεφωνικώς από την Αντίς Αμπέμπα.

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ωστόσο ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ότι θα διατηρήσουν στενούς δεσμούς με την αμερικανική Boeing, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια του 737 MAX, μετά τη συντριβή αεροσκάφους, στην οποία σκοτώθηκαν 157 άνθρωποι.

«Παρά την τραγωδία, η Boeing και οι Αιθιοπικές Αερογραμμές θα συνεχίσουν να έχουν δεσμούς στο μέλλον» τόνισε στην πλέον εκτενή ανακοίνωσή του μετά το δυστύχημα της 11ης Μαρτίου, προσθέτοντας πως «δεσμευόμαστε να εργαστούμε με τη Boeing και τους συναδέλφους μας σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες για να καταστήσουμε τα αεροπορικά ταξίδια ασφαλή».

naftemporiki.gr