Skip to main content

Π. Καμμένος: Δεδομένη η ψήφος εμπιστοσύνης, χρειάζονται πρωτοβουλίες από τον Πρωθυπουργό

«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, η οποία συζήτησε το θέμα Μουζάλα. Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο «θέμα του ονόματος της “Μακεδονίας”». 

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε εκ νέου στην απαίτησή του να παραιτηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες για να σωπάσουν οι εθνομηδενιστές, που «βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας», ορμώμενοι από την επίμαχη δήλωση.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα. Όχι για τον κ. Μουζάλα ως πρόσωπο, αλλά για αυτά που ελέχθησαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επιβεβαιωθήκαμε γιατί ανεξάρτητα από το λεκτικό λάθος βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, γνωστοί εθνομηδενιστές να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της “Μακεδονίας”».  

«Είδαμε μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας θέση δημόσια. Είδαμε την κ. Ρεπούση και ένα site 3000 like, που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θέτοντας ξεκάθαρα το θέμα της στήριξης με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση μέχρι τέλους, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρωθυπουργός σε συνεννόηση και μαζί μας, για να σωπάσουν εκείνοι που επιχείρησαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι εθνομηδενιστές», συνέχισε.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση «έχει προχωρήσει με άριστο τρόπο» και πρόσθεσε ότι «είμαστε προ της τελικής εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων». 

Ακόμη, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται κανονικά αναφέρθηκε στην παρουσία του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, αλλά και στην δική του αποστολή που ξεκινά στις ΗΠΑ.