Skip to main content

Ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης  για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών και χρηματοδότησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών,  ασκήθηκε σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε η Εισαγγελία Πειραιά, ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Εκτός από τον Β. Μαρινάκη, οι κατηγορίες αφορούν και στους συνεργάτες του Νίκο Συντυχάκη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή, Ηλία Τσακίρη.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας  Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα ζητεί με παραγγελία της να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζητεί, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.