Skip to main content

Ένοπλος κρατά ομήρους σε σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία

Άνδρας, ο οποίος φέρεται να δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, κρατεί όμηρο ή ομήρους σε σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας.

Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας αστυνομικός δέχθηκε πυρά στην πόλη Καρκασόν, 15 λεπτά με το αυτοκίνητο μακριά από την Τρεμπ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ξεχωριστό περιστατικό ή τμήμα της ίδιας ενέργειας.

Ακόμη δύο άτομα δέχθηκαν σφαίρες όταν ο δράστης εισέβαλε στο σουπερμάρκετ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν κάποιος από τους τρεις έχει χάσει τη ζωή του.

Γάλλοι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ήδη έχει αρχίσει έρευνα για το περιστατικό, το οποίο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

Για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, το οποίο «όλα δείχνουν ότι συνδέεται με τρομοκρατία» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ.

Ο άνδρας εισέβαλε στο σουπερμάρκετ στις 11.15 το πρωί ώρα Γαλλίας (12.15 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια «ακούστηκαν πυροβολισμοί».

Σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης εισέβαλε στον χώρο οπλισμένος με μαχαίρια, πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδες και φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει άμεσα στην περιοχή.

naftemporiki.gr