Διευκρινίσεις για τη διάταξη σχετικά με την αποφυλάκιση κρατουμένων με βαριά αναπηρία παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος με δηλώσεις του, απορρίπτοντας ότι οι σχετικές προβλέψεις του προωθούμενου ν/σ «φωτογραφίζουν» την περίπτωση του Σάββα Ξηρού.
«Η νομοθεσία που ετοιμάσαμε δεν έχει καμία φωτογραφία, ούτε θετική να ευνοείται αυτός, ούτε αρνητική να ισχύει για όλους εκτός από έναν», επισήμανε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι θεσπίστηκαν γενικά κριτήρια.
Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού βρήκε ανθρώπους «σε πολύ άσχημη κατάσταση από άποψη υγείας», οι οποίοι κρατούνται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες.
«Δεν επιτρέπεται η ελληνική πολιτεία να κρατά ανθρώπους που είναι άρρωστοι σε αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτόν τον λόγο θεσπίσαμε μια ρύθμιση η οποία προβλέπει την ταχύτερη έξοδο αυτών των ανθρώπων» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε πως ορίζονται τρεις κατηγορίες αναπηρίας, δηλαδή όσοι έχουν αναπηρία 50, 67 και 80% και πως ανάλογη θα είναι η σύντμηση του χρόνου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












