Skip to main content

Το Ισλαμικό Κράτος αποδέχθηκε τη δήλωση πίστης της Μπόκο Χαράμ

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έκανε δεκτό το αίτημα για συμμαχία το οποίο υπέβαλε πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της τρομοκρατικής νιγηριανής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Ο χαλίφης μας, ο θεός να τον φυλάει, αποδέχθηκε το αίτημα αφοσίωσης από τα αδέλφια μας της Μπόκο Χαράμ. Συγχαίρουμε τους Μουσουλμάνους και τζιχαντιστές αδελφούς μας στη Δυτική Αφρική»  ανέφερε σε ηχητικό μήνυμα του ο εκπρόσωπος του Μπαγκντάντι, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος κάλεσε όσους μουσουλμάνους δεν μπορούν να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ να πάρουν μέρος σε μάχες στην Αφρική.

«Σας ανακοινώνουμε την υποταγή μας στον Χαλίφη … και ότι θα ακούμε και θα υποτασσόμαστε σε καιρούς δύσκολους και σε καιρούς ευημερίας», είχε δηλώσει  προ ημερών ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ.

Σημειώνεται ότι η Μπόκο Χαράμ, η οποία υπολογίζεται ότι διαθέτει πολλές χιλιάδες μαχητές, έχει πολλαπλασιάσει τις αιματηρές επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της βόρειας Νιγηρίας και τις σφαγές πολιτών σε απομονωμένες περιοχές, ακόμη και σε γειτονικά κράτη.