Skip to main content

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία – Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που χορήγησαν αναστολή στον 37χρονο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανήλικης

Τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που έδωσαν αναστολή στην έκτιση της ποινής των 9 χρόνων που είχε επιβληθεί, για βιασμό 14χρονης, στον 37χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία, ζητεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η κ. Ιωάννα Κλαπα θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανήλικης.

Είχε καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 και του είχε δοθεί αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (ζούσε στον νομό Ηλείας) και απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα.

Το εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο διότι δεν είχε δικηγόρο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού της 11χρονης ανιψιάς του οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας ο 37χρονος που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στον Πύργο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και τη μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας.

«Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στον λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς τη με ξερά χόρτα», αναφέρει η αστυνομία.

Ηλεία – Δολοφονία 11χρονης: Στον Εισαγγελέα ο 37χρονος