Skip to main content

Ηλεία – Δολοφονία 11χρονης: Στον Εισαγγελέα ο 37χρονος

PPPress Photography Copyright 2022/INTIME

Εξετάζεται αν μετέφερε το πτώμα στο χωράφι

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 37χρονος στην Ηλεία, ο οποίος δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Με τραύματα από κατσαβίδι στο λαιμό η ανήλικη – Ομολόγησε ο 37χρονος θείος της

Το χρονικό

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 37χρονος επιβίβασε περίπου στις 9:00 χθες το βράδυ την ανήλικη στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Μυρτιά και την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Καταράχι, που βρίσκεται ανάμεσα στα Λεχαινά και την κοινότητα της Αρετής, όπου και δολοφόνησε την 11χρονη.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η εξαφάνιση της 11χρονη δηλώθηκε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συγκέντρωσαν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και εντόπισαν ότι ο 37χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε η 11χρονη.

Ο 37χρονος προσήχθη στην Ασφάλεια Πύργου και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή, όπου βρέθηκε και η σορός της ανήλικης.

Αρχικά ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά όμως ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τη σορό. Ο 37χρονος υποστήριξε ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης, Καταράχι Ηλείας, κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αυτού. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα την νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα αν πράγματι το έγκλημα διαπράχθηκε τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων.