Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για μητέρα και γιο που εξέδιδαν 22χρονη

INTIME NEWS

Όπως κατήγγειλε, για 13 μήνες έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και σχηματίστηκε δικογραφία στη Θεσσαλονίκη σε βάρος δύο αλλοδαπών, 46χρονης και 27χρονου, μητέρας και γιου, για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία, χρησιμοποιώντας απειλές για χρήση βίας και κατά της ζωής της ιδίας και συγγενικών της προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα από 17 Ιανουαρίου 2023 έως 22 Φεβρουαρίου 2024, οι δυο τους εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοσή της σε πελάτες στην περιοχή οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, η 46χρονη προσέγγισε την 22χρονη όσο ήταν στη Βουλγαρία και, μέσω απατηλής προσφοράς για εργασία σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε να την πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή της, τόσο η 46χρονη, όσο και ο γιος της, την εξανάγκασαν να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία παρακρατούσαν εκβιαστικά, χωρίς η 22χρονη να λαμβάνει μέρος της.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη, προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της, σύναψε γάμο με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία το επίθετό της.

Ωστόσο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην οδό Γιαννιτσών και, αφού απολογήθηκε για τις σε βάρος της αποδιδόμενες πράξεις, οδηγήθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τις περαιτέρω ενέργειες.

 Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.