Skip to main content

«Εγκλήματα δρόμου»: Ο απολογισμός διήμερης δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν 14 άτομα - Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές και 2 ληστείες, ταυτοποιήθηκαν 20 εμπλεκόμενοι

Επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»  (street crimes) σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε (11 και 20/5/2024) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Kολωνό, Καλλιθέα, Ακρόπολη και Ομόνοια) από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σκοπός ήταν η αποδόμηση συμμοριών που διαπράττουν κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ο εντοπισμός διωκόμενων ατόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν ύποπτα άτομα, η δράση των οποίων ήταν υπό διερεύνηση προγενέστερα της επιχείρησης. Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, έγιναν και έρευνες σε κατοικίες και αυτοκίνητά τους.

Στην κατοχή των ελεγχόμενων ατόμων και εντός οχημάτων και σπιτιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

πιστόλι, περίστροφο,

ΕΛ.ΑΣ.

28 ταξιδιωτικά έγγραφα,

ΕΛ.ΑΣ.

πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

μαχαίρι,

23 κινητά τηλέφωνα,

25 ρολόγια και

475 ευρώ.

Αποτέλεσμα των στοχευμένων αυτών ελέγχων ήταν η  σύλληψη 14 ατόμων -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Με την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής δράσης και έπειτα από τη συλλογή και αξιολόγηση των δεδομένων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 13 κλοπές από κατοικίες και καταστήματα, κλοπή οχήματος, κλοπή από το εσωτερικό οχήματος και 2 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα με απειλή λοστού.

Για τα αδικήματα αυτά σχηματίστηκε πλήθος δικογραφιών σε βάρος ταυτοποιημένων δραστών και υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.