Skip to main content

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

ΕΛ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.523 κροτίδες, είδη οπλισμού, μαχαίρια, κ.ά.

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας όπλων, πυρομαχικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, Έλληνες, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν στην παράνομη μεταφορά, διακίνηση και εμπορία όπλων, ειδών οπλισμού, πυρομαχικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων από τις αρχές του έτους στο Ρέθυμνο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που περιελάβανε έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και σε εμπορικό κατάστημα των εν λόγω ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 12.872 φυσίγγια όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.523 κροτίδες, 18 συστοιχίες πυροτεχνημάτων, 2 όπλα κρότου, πιστόλι τύπου replica, 4 γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων και πιστολιού, μεταλλικά εξαρτήματα πολεμικών τυφεκίων, 2 μαχαίρια και 3 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε έναν εκ των κατηγορουμένων και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση περί ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.