Skip to main content

Συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων σε όλη τη χώρα τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά – Φωτογραφίες

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με πορείες και συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας τίμησαν τα σωματεία και τα συνδικάτα εργαζομένων την Εργατική Πρωτομαγιά, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στην Αθήνα, η ΓΣΕΕ, που είχε κηρύξει χθες 24ωρη πανελλαδική απεργία, έδωσε ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου πραγματοποίησε πορεία μαζί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσε στεφάνι στο χώρο των εκτελεστέων στην Καισαριανή.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, «η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει τους εργαζόμενους απέναντι σε μια συνεχόμενη κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, η επισφάλεια και ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αποτελούν προβλήματα σε κάθε ελληνική οικογένεια. Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσε και η ΑΔΕΔΥ. «Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας» ανέφερε στη διακήρυξή της.

Έριξαν κόκκινη μπογιά στο συντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος

Στη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων, οι διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά μέσα στο συντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, αλλά και προς τους φοιτητές του Κολούμπια και άλλων πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, διαδηλωτές ύψωσαν μία μεγάλη παλαιστινιακή σημαία μπροστά από τη Βουλή.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν από τα εργατικά κέντρα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

naftemporiki.gr