Skip to main content

Flyover: Εντός των επόμενων ημερών η επανεκίνηση των έργων

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ν. Ταχιάος: «Επισήμως έχει επιτραπεί το έργο να ξεκινήσει ξανά»

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για τον Flyover στη Θεσσαλονίκη. Η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία αναμένει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των έργω, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει σύλλογοι και ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών, η οποία ήταν σε ισχύ από τις 9 Απριλίου.

«Επισήμως έχει επιτραπεί το έργο να ξεκινήσει ξανά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

Από την πλευρά της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η εταιρεία αναμένει την επίσημη κοινοποίηση της απόφασης από το υπουργείο προκειμένου να επανεκκινήσει την υλοποίηση του έργου».

ΣτΕ: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

Υπενθυμίζεται πως στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης. Στις αιτήσεις τους οι φορείς υπογραμμίζουν ότι από τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ