Skip to main content

Ενδοοικογενειακή βία: Τα «safe houses» και η νέα δυνατότητα αξιολόγησης στη διαχείριση των περιστατικών

Τα θύματα ενθαρρύνονται να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στα αστυνομικά τμήματα, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάς τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία, έχουν εξασφαλιστεί με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια.

Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Η μεταφορά των θυμάτων στα «safe houses» θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους πολίτες για τη νέα δυνατότητα αξιολόγησης της διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μέσω συγκεκριμένης φόρμας. Τα θύματα ενθαρρύνονται να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα που είναι διαθέσιμη στα αστυνομικά τμήματα, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον σύνδεσμο εδώ.

Τέλος, υπενθυμίζει και η διαδικασία καταγγελίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ενδοοικογενειακή βία: 4 συλλήψεις, 7 δικογραφίες σε ένα 24ωρο σε Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι