Skip to main content

Κολωνός: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά σε Μίχο, μητέρα 12χρονης, «Μιχάλη»

Φωτ. Κ. ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος»

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας το ελαφρυντικό του σύννομου βίου που ζήτησε ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό, μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοφορία στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και έκδοσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό ούτε στη μητέρα της ανήλικης με πλειοψηφία 6-1, ενώ ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον «Μιχάλη».

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Νωρίτερα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο. Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν και τα ελαφρυντικά που ζήτησε η μητέρα της ανήλικης λόγω της παραμέλησης που είχε επιδείξει.

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» που έχει κατονομάσει το παιδί στις αρχές, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε όσους συνευρέθηκαν μια φορά με το παιδί, σε αντίθεση με εκείνους που ήταν κατά εξακολούθηση, ενώ ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε έναν κατηγορούμενο.

naftemporiki.gr