Skip to main content

25η Μαρτίου – Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα: Ποιοι δρόμοι κλείνουν, τι αλλάζει σε μετρό και τραμ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι αλλαγές στα μέσα μεταφοράς

Αρχίζει στις 11:00 η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους του δήμου Αθηναίων έχουν προγραμματιστεί για όσο διαρκέσει.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, έως το πέρας της, θα ισχύσει:

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 10:00, καθώς και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης από τις 06:00, στις:

  • Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 25 Μαρτίου θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε άλλους δήμους της Αττικής, όπου επίσης η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις συγκεκριμένες οδούς και λεωφόρους κατά τα χρονικά αυτά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Οι ρυθμίσεις στα μέσα μεταφοράς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για Αττικό Μετρό και Τραμ έχουν ως εξής:

  • Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα κλείσει την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου από τις 8 το πρωί μέχρι το πέρας των παρελάσεων και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.
  • Τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα έχουν προσωρινά τερματικό σταθμό την Κυριακή 24/3 από τις 10 το πρωί τη στάση «Λ. Βουλιαγμένης» και τη Δευτέρα 25/03 από την έναρξη λειτουργίας τη στάση «Φιξ» μέχρι το πέρας των παρελάσεων.
  • Στη Γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά» τη Δευτέρα 25/03 τα δρομολόγια θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Σεφ» από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.