Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 36χρονος για υλικό παιδικής πορνογραφίας

Φωτ. αρχείου: Nikos Libertas / SOOC

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 36χρονος που συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα με την κατηγορία ότι κατείχε εκατοντάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα του «έδειξαν» το δρόμο για τη φυλακή.

Θεσσαλονίκη: Στα «δίχτυα» της ΔΗΕ για εκατοντάδες αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται, κατά πληροφορίες, σε 590 αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB), πολλά από τα οποία απεικονίζουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στο πλαίσιο σύλληψής του, διαπιστώθηκε ότι χρήστης κατείχε τουλάχιστον 35 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Έπειτα, ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου και ο τόπος διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, 5 σκληροί δίσκοι που εξήχθησαν από ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του 36χρονου στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ επιπλέον εντοπίσθηκαν 590 αρχεία εικόνας και βίντεο, συνολικού όγκου 140 GB, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 15 ετών..

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ