Skip to main content

Καπανδρίτι: Βίντεο από την απόπειρα ληστείας με μπουλντόζα – Μεγάλες ζημιές στο κοσμηματοπωλείο

Φωτ. ΜΙΧ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Οι δράστες είχαν κλέψει πρώτα τη μπουλντόζα και διένυσαν 8 χιλιόμετρα

Βίντεο – ντοκουμέντο από την απόπειρα ληστείας με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι δράστες έκλεψαν πρώτα τη μπουλντόζα και διένυσαν οκτώ χιλιόμετρα, προκειμένου να φτάσουν στο κοσμηματοπωλείο, στη λεωφόρο Καλάμου, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, σήμερα Τετάρτη.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΡΤ, εμφανίζονται οι δράστες να σπρώχνουν αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο στην είσοδο του καταστήματος με άλλο όχημα, προκειμένου να περάσει η μπουλντόζα.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, προκειμένου να λύσουν το χειρόφρενο και να καταστήσουν πιο εύκολη τη μετακίνησή του, ώστε να ανοίξει δρόμος για τη μπουλντόζα.

Εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τη μπουλντόζα, ισοπέδωσαν την είσοδο και τις βιτρίνες, προκαλώντας καταστροφές σε κοσμήματα και ρολόγια.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ούτε κοσμήματα, ούτε το χρηματοκιβώτιο, καθώς ενεργοποιήθηκε μηχανισμός ασφαλείας ρίψης καπνογόνου, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποχωρήσουν με άδεια χέρια, παρά τον κινηματογραφικό τρόπο διάρρηξης.

Ακολούθως, οι δράστες παράτησαν τη μπουλντόζα και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, με το οποίο διέφυγαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει κάμερες ασφαλείας από την περιοχή.