Skip to main content

Καπνός στον προαστιακό από Θεσσαλονίκη για Λάρισα- Τι απαντά η Hellenic Train

HELLENIC TRAIN

Το τρένο ακινητοποιήθηκε στη Ραψάνη Τεμπών

Αντιμέτωποι με καπνούς στο δεύτερο βαγόνι ήρθαν οι επιβάτες του προαστιακού από την Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το larissanet, ο προαστιακός σταμάτησε στην Ραψάνη Τεμπών, επειδή κόλλησαν τα φρένα του συρμού.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, «λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνισης μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597). Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία».

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε θέμα ασφαλείας για τους επιβάτες ή το προσωπικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με το συμβάν του Προαστιακού Θεσσαλονίκης – Λάρισας που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, η Hellenic Train ενημερώνει για τα κάτωθι:

Λόγω τεχνικού προβλήματος πέδης, υπήρξε εμφάνισης μικρής ποσότητας καπνού στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα (1597). Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Στην συνέχεια η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε με χρήση εφεδρικού συρμού.

Για λόγους ομαλοποίησης κυκλοφορίας, η αμαξοστοιχία 1598 επίσης υποκαταστάθηκε από λεωφορείο.

Η κυκλοφορία στη γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως σε δύο ώρες.

Η Hellenic Train δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα ασφάλειας για τους επιβάτες ή το προσωπικό και ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των επιβατών».