Skip to main content

Παλαιοχριστιανοί: «Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, τα παιδιά με φωνάζουν αδερφό» δηλώνει ο πατέρας

Ο 45χρονος πατέρας μίλησε για τον «παλαιοχριστιανισμό», τα παιδιά του αλλά και τη διάγνωση με διπολική διαταραχή

Τα «χαρτιά» του άνοιξε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας, ο οποίος – μεταξύ άλλων- μίλησε για τη διάγνωσή του με διπολική διαταραχή αλλά και γιατί αρνείται κατηγορηματικά να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος πατέρας αφέθηκε ελευθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 4 Μαρτίου με κατηγορίες για απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή αναφέροντας ότι «Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Εμένα με ωφελούσε ο καθαρός αέρας και η ηρεμία σχετικά με αυτό που έχω. Την πιστοποίηση την έβγαλα για να κάνω την μετάταξή μου. Τους έκανα χάρη γιατί θα μπορούσα να πάρω σύνταξη και να μην δουλεύω. Αλλά νιώθω ακόμα παραγωγικός δεν θα ήθελα να βγω το δρόμο και να λένε ότι είμαι 45 χρονών και έχω πάρει σύνταξη. Για μια πολύ απλή υπόθεση εφαρμόστηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου σε μένα και την οικογένειά μου. Σύρθηκα στα δικαστήρια με βαρυποινίτες», είπε.

Για τον «παλαιοχριστιανισμό»

Συνέχισε λέγοντας τί τον ώθησε να ακολουθήσει τον «παλαιοχριστιανισμό»:

Όσον αφορά την επιλογή του να ακολουθήσει τον «παλαιοχριστιανισμό» απάντησε: «είμαι παλαιοημερολογίτης, οι παλαιοημερολογίτες είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Γνώρισα κάποιον κληρικό του παλαιού και έτσι έγινα και εγώ». Ο ίδιος ανέφερε πως τελείωσε το σχολείο και έκανε σπουδές πάνω στη μουσική ενώ μπορεί να διδάξει μπουζούκι, κιθάρα, πιάνο και φλογέρα.

«Είναι κακό να μιλάνε για εμένα άνθρωποι που έχω να τους μιλήσω 10 χρόνια»

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «Έγινα πατέρας και έπρεπε να ζήσω έκανα ό,τι μπορούσα για να ζήσω, ντελίβερι, οικοδομές και πολλά άλλα», είπε και αναφέρθηκε στη δουλειά του στον δήμο Ηλιούπολης: «μπήκα μετά από μια περιπέτεια με τον πρώτο μου γάμο, ήμουν πολύτεκνος, είχα τα μόρια καθώς ήταν και η μάνα μου ανάπηρη και έτσι μπήκα. Είναι κακό να μιλάνε για μένα άνθρωποι που έχω να μιλήσω 10 χρόνια, όπως η πεθερά μου και ο θείος μου».

Για τα παιδιά του

Για τα παιδιά του και τη φιλοξενία τους από το Χαμόγελο του Παιδιού είπε πως «είχα προβλήματα με την πρώτη μου σύζυγο και τα παιδιά είχανε πάει στο Χαμόγελο του Παιδιού και είχανε φιλοξενηθεί εκεί γιατί αδυνατούσε για διάφορους κοινωνικούς λόγους να τα μεγαλώσει. Υποχρεώθηκα να πάρω ξανά τα παιδιά με δικαστήρια, είχανε μείνει 10 χρόνια εκεί. Καθυστέρησα επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία».

Ενώ πρόσθεσε ότι «σε όλα τα προβλήματα το μόνο που λένε είναι ότι δεν πηγαίνανε σχολείο. Όταν ήμουν μικρός μου έλεγε η δασκάλα μου σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ο Χριστόφορος ο γιος μου είναι 10 ετών και είναι μελισσουργός και έχει πολλές γνώσεις. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα πάρα με το αν τελειώσει το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σπίτι, δεν μου έχουν πει γιατί δεν τα στέλνω σχολείο. Παραβιάζει τα πιστεύω μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».

«Αν νοίκιαζα υπόγειο στην Αθήνα ενδεχομένως να φυτοζωούσα»

Εξηγώντας τους λόγους που έφυγε από τον Ωρωπό, είπε «δυστυχώς εμείς όταν έπιασε η πανδημία, επειδή υπήρχε μια προχειρότητα στο κάθε τι, δηλαδή για να βγω από το σπίτι μου, έπρεπε να φοράμε μάσκα, αυτό όμως μεταφραζόταν σε 4 ευρώ την μέρα. Δημιουργήθηκε μια απίστευτη κατάσταση και στα εργασιακά ήταν ασύμφορη οικονομικά. Το φθηνό δεν είναι έτσι ακριβώς, υπάρχει και μια ποιότητα ζωής στην Κορινθία που ζούμε τώρα. Αν νοίκιαζα ένα υπόγειο στην Αθήνα ενδεχομένως να φυτοζωούσα. Τα παιδιά μου θα ήταν μέσα σε ένα κουτί».

Το τεστ DNA

«Διαφωνώ με το τεστ DNA γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από ένα ανώνυμο εισαγγελέα. Δεν θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός παιδιού μου. Δεν θέλω να πω στον δημόσιο διάλογο κάτι σχετικό με το ζήτημα ενός ενήλικου προσώπου» είπε στη συνέχεια.

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια έχουμε τον ίδιο πατέρα. Στην οικογένεια μας αποκαλούμαστε αδέρφια. Με φωνάζουνε και μπαμπά και πολλές φορές και αδερφέ μου».

Η τηλεργασία

Τέλος, ο 45χρονος σχολίασε σχετικά με την τηλεργασία δηλώνοντας ότι «Μένουμε στο τροχόσπιτο και δίπλα έχουμε φτιάξει το εκκλησάκι δεν είναι λαγούμι. Κάποιοι κοιμόμαστε στο τροχόσπιτο κάποιοι στο καλύβι. Το τροχόσπιτο το βρήκαμε από παλιατζή. Το πήραμε σε συμβολική τιμή» ξεκαθάρισε σχετικά με το που μένει.

«Στο δήμο Ερέτριας δούλευα στο γραφείο κίνησης με δικό μου εξοπλισμό, γι’ αυτό δέχτηκαν να δουλεύω από το σπίτι» συνέχισε.