Skip to main content

Παλαιοχριστιανοί Κορινθίας: «Δεν ζούσαμε σε λαγούμια, αλλά σε τροχοβίλα – Δεν θα αφήσω να μας φακελώσουν», λέει ο 45χρονος

INTIME

Έχει διακοπεί η μισθοδοσία του 45χρονου - Άφαντα παραμένουν τα παιδιά και η σύζυγός του

Συνεχίζονται για πέμπτο 24ωρο οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των παιδιών και της συζύγου του 45χρονου Παλαιοχριστιανού, που διέμεναν σε κτήμα στην Κορινθία. Έχουν ήδη ελεγχθεί κατοικίες που συνδέονται με συγγενικά πρόσωπα και πλέον οι έρευνες εστιάζουν σε μοναστήρια. Ο πατέρας υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πού έχουν καταφύγει, γιατί έχει χάσει την επικοινωνία μαζί τους, ενώ ο συνήγορός του έχει πει πως πιστεύει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή.

Σε παρέμβασή του σε εκπομπή στον Alpha ο 45χρονος τόνισε πως τα παιδιά δεν ζούσαν σε λαγούμια, αλλά σε μία τροχοβίλα, τη μεγαλύτερη που υπάρχει σε κατασκευή ( 7 μέτρα) με 5 KW ρεύμα από φωτοβολταϊκά, ιδιόκτητη πηγή στο κτήμα και δύο τουαλέτες. Σημείωσε επίσης ότι στην σπηλιά ήταν η εκκλησία που είχαν χτίσει και όχι το σπίτι, αφού ως παλαιοημερολογίτες δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια από την οικεία Μητρόπολη για ανέγερση ναού πάνω από τη γη. «Ως εκ τούτου την έκανα κάτω από τη γη».

Για την απασχόληση και τον μισθό του είπε πως εργαζόταν κανονικά και έπαιρνε 1.000 ευρώ για να ταΐσει 8 στόματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν έπαιρνε κανένα επίδομα ως πολύτεκνος, δεν είχε άλλο βοήθημα. Να σημειωθεί ότι χθες διεκόπη η μισθοδοσία του από τον δήμο Ερέτριας, γιατί δεν είχε φυσική παρουσία, ενώ του ζητήθηκε να επιστραφούν και οι δύο τελευταίο μισθοί.

Ερωτηθείς για την άρνησή του να κάνει το τεστ DNA, απάντησε: «Το τεστ DNA στρέφεται καθόλης της οικογένειάς μου. Ε, όχι δεν θα αφήσω να έχουν φακελωμένη όλη την οικογένειά μου με το DNA. Το σχετικό έγγραφο λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μελλοντικές χρήσεις. Ποιος άνθρωπος το δέχεται αυτό;».

Χθες ο 45χρονος επιχείρησε να δει τον 15χρονο γιο του που παραμένει στο Παίδων, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος. Ο συνήγορός του 45χρονου, Α. Θεοδωρόπουλος, είπε στον ΣΚΑΪ πως ετοιμαζόταν να ζητήσει από τον εισαγγελέα την επιστροφή του 15χρονου στον πατέρα του, τονίζοντας πως δεν έχει χάσει τη γονική μέριμνα.