Skip to main content

«Παλαιοχριστιανοί» Κορινθίας: Προσήχθη ο πατέρας – Άφαντα τα παιδιά

Πηγή: ΕΡΤ

Ο 47χρονος αντέδρασε στον έλεγχο των αστυνομικών Αρχών

Στην προσαγωγή του 47χρονου πατέρα της οικογένειας στην «παλαιοχριστιανική» κοινότητα της Κορινθίας προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Ελληνική Αστυνομία, στη διάρκεια επιχείρησής της στο κτήμα.

Από νωρίς, συνοδεία εισαγγελέων και κοινωνικών λειτουργών, η αστυνομία πραγματοποιεί αυτοψία στον χώρο όπου διαμένει ο ίδιος και τα ανήλικα παιδιά του.

Κόρινθος: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην παλαιοχριστιανική κοινότητα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 47χρονος αντέδρασε στον έλεγχο των αστυνομικών Αρχών, γι’ αυτό και προσήχθη και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Κατά την έρευνα δεν εντοπίστηκαν τα παιδιά της οικογένειας και οι Αρχές τα αναζητούν.

Η αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών – πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Τα «αδέλφια» που αποστρέφονται την τεχνολογία και την επιστημονική πρόοδο

Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

Αυτοχαρακτηρίζονται παλαιοημερολογίτες – παλαιοχριστιανοί της Ρωμανίας, και «αδέλφια» και τις προηγούμενες ημέρες εξήγησαν σε δηλώσεις τους πως «είμαστε σαν τους  Άμις».  Οι Άμις είναι χριστιανική αδελφότητα  στην Αμερική, που αποστρέφονται την τεχνολογία και την επιστημονική πρόοδο.

Μεταξύ άλλων φροντίζουν μόνοι για το νερό και για το ψωμί τους, καλλιεργώντας σιτάρι. Τα παιδιά της κοινότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πάνε σχολείο καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις τους.

Μέσα στο σπίτι που διαμένουν υπάρχει ένα τεράστιο λαγούμι το οποίο οδηγεί σε κατακόμβη και μέσω αυτής σε εκκλησία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν αυτοσχέδια όπλα, μεταξύ των οποίων τόξα.

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση/ Intime News

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» είχε πει ο 45χρονος που προσήχθη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πώς ζουν οι «Άμις της Κορίνθου».  

Κόρινθος: «Οι Άμις της Ελλάδας» – Μια επιχείρηση της αστυνομίας τους έβγαλε στο «φως»