Skip to main content

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχείρηση-«σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΑΣ

Έλεγχοι αλλοδαπών για κατοχή εγγράφων παραμονής στη χώρα και για εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών

Επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της εν λόγω υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέγχθησαν 564 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν 177 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και 6 άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Συνελήφθησαν 29 αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Επιπλέον, συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βεβαιώθηκαν 8 τροχονομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι επιχειρησιακές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.